Selecteer een pagina

Spoorstraat 5

Het hoogste ‘kamertje’ #2 en een “beetje” staal

12-4-2021 | 1 reactie

Na het ontvangen van de berekening, voor het aanpassen van de dakconstructie, zijn we begonnen met het verzwaren van de huidige bouw. Dit verzwaren bestond uit het klampen van twee planken aan beide zijden van de bestaande balken. Dit moest gebeuren met planken van 5! meter. Een hele klus om deze boven te krijgen.

Oorspronkelijk hadden we het idee om deze planken uit massief eiken te laten bestaan, maar gezien het bijkomende prijskaartje hebben we de keuze gemaakt om vurenhout te nemen. Op een later tijdstip komt hier eikenfineer overheen. Op die manier willen we de illusie wekken dat er massief eiken is gebruikt.

Na het verzwaren van de spantbenen werd het tijd om de trekbalken te vervangen. We hebben er voor gekozen om geen balk meer te monteren, maar twee massieve eiken planken aan beide kanten. Na het plaatsen van deze planken kon de bestaande trekbalk worden doorgezaagd.

Door de aanpassing van de dakconstructie kon ook de vloer afgemaakt worden. Voordat dit kon gebeuren moest het toekomstige bad bepaald worden, in verband met de water- en afvoerleiding. Hierna konden laatste OSB-platen op hun plek. Na wat opruimen met het volgende resultaat..

Zoals op voorgaande foto’s al te zien is, zijn we ondertussen ook doorgegaan met isoleren van het dak. Hierdoor konden we meteen de muur, waar voorheen de diagonale schoorsteen te vinden was, aanpakken.

Na het bepalen en monteren van de inbouwdelen voor de toekomstige wastafelkranen kon de muur afgemaakt worden.

Terwijl we druk bezig waren met de zolderkamer is er beneden weer een hoop sloopafval weggebracht door Les. Bij de gemeentewerf wordt er al gevraagd of er nog iets van het huis over is.. gezien de ontelbare ritten. Thanks Les!

Nu we op zolder de gewenste constructieve wijzigingen hebben doorgevoerd is het tijd om hiermee ook te starten op de begane grond. Er moeten 2 draagmuren gesloopt worden en vervangen worden voor stalen constructies. Het benodigde staal, 6 flink zware balken, is inmiddels thuis afgeleverd. Niet een makkelijke klus maar dankzij de hulp en ruime ervaring van Paul en zijn collega Jack met staalbouw constructies viel dit reuze mee. Het wachten is nu eventjes op de gemeente. Want hoewel zij de vergunning al verleend hebben moest er nog wel een detailtekening aangeleverd en goedgekeurd worden voordat wij ook echt daadwerkelijk mogen beginnen.

Laat een berichtje achter!

1 Reactie

  1. Cora

    Werkpaarden. Maar wat hebben jullie al veel gedaan….Het wordt alleen maar mooier

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere updates

Vloerverwarming en draagconstructie dakterras

Een nieuw kalenderjaar, waarbij we in mei alweer twee jaar de trotse eigenaren zijn van deze woning. Via deze weg dan ook de beste wensen en alle goeds voor 2022! Zoals beschreven in de vorige blog,...

Rachelwerk, isolatie, OSB en gipsplaten

Het voltooien van de buitengevel en het intreden van de herfst, maakt dat we ons weer op de binnenkant van het huis gaan focussen. Het 'stuc klaar maken' van de muren werd het volgende karwei. Dit...

Zomervakantie! #3

Bij de verleende vergunning, voor het verwijderen van de twee draagmuren, zat ook het aanpassen van de buitengeven aan de achterzijde van het huis. Op onderstaande foto de huidige situatie, die wij...

Op de hoogte blijven.

Meld je hier aan om steeds als wij een nieuw bericht plaatsen een seintje te krijgen!