Selecteer een pagina

Spoorstraat 5

Het hoogste ‘kamertje’

20-2-2021 | 2 reacties

Zoals beschreven en te zien in de vorige blog zijn we begonnen aan het leeghalen van de zolder. Dit wordt uiteindelijk één grote open ruimte. Het is de bedoeling dat we hier in de toekomst gaan slapen, douchen en badderen. Daarnaast zal op zolder de nieuwe CV worden geïnstalleerd. Voor dit alles gerealiseerd kan worden zal er, jawel, nog meer gesloopt moeten worden. Aanvankelijk was het idee om de zolder als laatste aan te pakken, maar gezien de hoeveelheid afval, zijn we blij dat we dit nu hebben gedaan.

De tussenstand na een aantal dagen zwoegen en afvoeren van afval.

Zoals zichtbaar is op de foto’s zit er in de ruimte nog een grote diagonale schoorsteen, die we op de eerste verdieping al verwijderd hebben. Deze schoorsteen komt boven het dak samen met de verticale schoorsteen. De verticale schoorsteen willen we blijven gebruiken voor een eventuele haard in de toekomst. De diagonale schoorsteen heeft het moeten ontgelden, waardoor ook deze ruimte bruikbaar zou worden.

Alsof één schoorsteen nog niet voldoende was hebben we besloten om de schoorsteen aan de andere kant van de ruimte nog een stuk verder weg te halen voor de uitvoering van de nieuwe ketelkast.

Na al het gesloop werd het eindelijk tijd voor wederopbouw. Aangezien er op deze verdieping ook vloerverwarming moet komen zijn we begonnen met het vervangen van de vloerdelen.

Tijdens het slopen hebben we ook de aanwezige isolatie verwijderd, omdat de isolatiewaarde onvoldoende bleek. Door nieuwe pir-platen te monteren, zal deze waarde een stuk hoger komen te liggen. De dikte van de platen zal er tevens voor zorgen dat de gordingen uiteindelijk gaan verdwijnen achter de afwerking. Hierdoor zijn straks enkel nog de spantbenen en trekbalken zichtbaar.

We hebben er voor gekozen om eerst het stuk, waar de ketelkast moet komen, te isoleren. Vervolgens zijn we begonnen met de ruwbouw van de kast.

Na het voltooien van de ruwbouw, zou het isoleren van het overig dakbeschot beginnen. Dit hebben we uitgesteld, omdat we er voor hebben gekozen om de trekbalken te verhogen. Gezien de laagte van deze balken is het straks niet mogelijk om hier recht onderdoor te lopen. In overleg met de constructeur gaan we deze verhogen. Om de sterkte van de dakconstructie te waarborgen zullen de huidige spantbenen verzwaard moeten worden. Hier gaan we de komende tijd mee aan de slag. Hieronder alvast de huidige en toekomstige situatie.

Wat het moet worden? Hier alvast een sneak preview…

Laat een berichtje achter!

2 Reacties

 1. Ellen Martens

  Wat een werk zeg!
  Maar het wordt echt jaloersmakend mooi!!
  Veel succes met jullie geweldige huis.

  Xxx Ellen Martens

  Antwoord
 2. Lesje

  Uurtje werk… pfff ff doorgaan, maar uh.. deze jongen is trots op jullie??? hulp nodig? Alleen bellen voor afval toppers!!!! Als het af is, zowiezo pyjama party???

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere updates

Plaatsing CV-ketel en stucadoor op bezoek

Afgelopen zomervakantie bestond vooral uit relaxen en bijtanken in Curaçao. Direct na de vakantie stond de afspraak voor de installatie van de CV-ketel op de planning. Voorafgaand hebben we de CV...

Toiletruimte afwerken

In de zomer van 2020 zijn we begonnen aan het vormgeven van de toiletruimte. Tevens is er destijds een begin gemaakt aan het tegelwerk. Door andere prioriteiten had de afwerking in deze ruimte geen...

Dakserre plaatsen

Vorig jaar hebben we een dakserre aangeschaft, die de huidige dakramen gaat vervangen. Vanwege de andere werkzaamheden heeft deze een tijd op zolder liggen wachten. De vrije dagen met Hemelvaart...

Op de hoogte blijven.

Meld je hier aan om steeds als wij een nieuw bericht plaatsen een seintje te krijgen!