Selecteer een pagina

Spoorstraat 5

Vloerverwarming en draagconstructie dakterras #2

23-5-2022 | 0 Reacties

De afgelopen maanden hebben we niet stil gezeten. Er stonden nog een aantal to do’s op onze lijst. De klus met de meeste prioriteit was het dichtsmeren van de vloerverwarming. Dit om te voorkomen dat deze per ongeluk zou beschadigen tijdens het klussen. Na het aanbrengen van de uitvlakmassa, konden we weer normaal over de vloer lopen.

Hierna kon de focus weer richting het afmaken van de dakconstructie. Bij dit stuk van het platdak moesten we rekening houden met de toekomstige beloopbare dakramen, waardoor er twee stukken uit de huidige balken moest worden gezaagd. Deze balken hebben we opgevangen door de behouden balken op te klampen en nieuwe stukken hout toe te voegen.

Gevolgd door het afmaken van het plafond. Hiermee konden we meteen afscheid nemen van het laatste stuk staal dat nog zichtbaar was. Maar ook het huidige dakraam is hierdoor verdwenen. Door de plaatsing van de laatste gipslaten is de ruimte klaar om gestuct te worden. Vanwege het grote oppervlakte gaan we deze klus uitbesteden.

Wegens het bouwjaar van de woning komen er ook wel eens onvoorziene klussen voorbij. Zo bleek de verankering van de schoorsteen te zijn doorgeroest, met als gevolg dat dit kolossaal metselwerk los zou kunnen komen. Paul heeft ons geholpen om de verankering opnieuw vast te zetten. Op de middelste foto is goed te zien hoe hoog deze werkzaamheden moesten plaatsvinden. Bedankt Paul!

De laatste grote en spannendste klus op de lijst werd het egaliseren van de gehele begaande grond. Hierbij kregen we hulp van Jilli-Jan, de broer van Jiaro. Hieronder het resultaat. Wij zijn zeer tevreden met het eindresultaat.

Laat een berichtje achter!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere updates

Plaatsing CV-ketel en stucadoor op bezoek

Afgelopen zomervakantie bestond vooral uit relaxen en bijtanken in CuraƧao. Direct na de vakantie stond de afspraak voor de installatie van de CV-ketel op de planning. Voorafgaand hebben we de CV...

Toiletruimte afwerken

In de zomer van 2020 zijn we begonnen aan het vormgeven van de toiletruimte. Tevens is er destijds een begin gemaakt aan het tegelwerk. Door andere prioriteiten had de afwerking in deze ruimte geen...

Dakserre plaatsen

Vorig jaar hebben we een dakserre aangeschaft, die de huidige dakramen gaat vervangen. Vanwege de andere werkzaamheden heeft deze een tijd op zolder liggen wachten. De vrije dagen met Hemelvaart...

Op de hoogte blijven.

Meld je hier aan om steeds als wij een nieuw bericht plaatsen een seintje te krijgen!