Selecteer een pagina

Spoorstraat 5

Zomervakantie! #2

20-8-2020 | 1 reactie

Na het aanpakken van de meterkast en het opnieuw indelen van de groepenkast werd het tijd om alle elektraleidingen naar de juiste ruimtes te leiden. Over alle stappen moest goed nagedacht worden. Welke leidingen moeten door de kruipruimte naar het toekomstige kookeiland? Waar willen we stopcontacten? Waar komt het schakelmateriaal? We zijn momenteel al aardig op weg om antwoorden te geven op genoemde vragen, echter zullen er nog genoeg kabels moeten worden getrokken.

Gedurende het aanleggen van de elektra hebben we besloten meteen de buitenverlichting, aan de voorzijde van het huis, te verwezenlijken met onderstaand resultaat.

Naast het opbouwen is er ook gesloopt. Dit keer ging het om het verwijderen van een van de twee schoorschenen die door de tijdelijke woonkamer liep. Deze schoorsteen gaan we niet hergebruiken en om meer ruimte te creƫeren, hebben we besloten deze af te breken. Gezien de monumentale aard van het huis blijft de schoorsteen op zolder bestaan, maar zal alles daaronder weggehaald worden. Dit betekende ook het strippen van het plafond en de wanden. Wederom: stuc, riet, een hoop stof en volle puinzakken. Waardoor het er volgens Karin, de moeder van Kees, uit is komen te zien als een anti-kraakpand.

Tijdens de vakantie hebben we ook de constructietekeningen ontvangen. De volgende stap is het aanvragen van een vergunning bij de gemeente Vijfheerenlanden. Bij goedkeuring zal de toekomstige woonkamer, na het verwijderen van de witte muur, een stuk groter gaan worden. Spannende tijd.

Een leuk detail. We hebben de afgelopen weken een hoop post ontvangen bestemd voor de huisartsenpraktijk. Deze hebben we verzameld en naar het nieuwe adres gebracht. Achter de receptie was de volgende foto prominent aanwezig. Tof!

Laat een berichtje achter!

1 Reactie

  1. Paul de Bruin

    Jullie zijn goed bezig jongens, het zal heel mooi worden

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere updates

Zomervakantie! #3

#A59 RE 110,5

Na weer opgeladen te zijn werd het tijd om de vloer te vervangen. De eerste stap was dan ook het verwijderen van de oude vloerdelen. Hierdoor konden we ook meteen de staat van de balkenlaag...

Puincontainers vullen!

De knoop is doorgehakt! We kunnen beginnen met het slopen van de bestaande draagmuren. Door de strakke planning, van precies vijf dagen, meteen een race tegen de klok. De eerste stap betrof het...

Op de hoogte blijven.

Meld je hier aan om steeds als wij een nieuw bericht plaatsen een seintje te krijgen!