Selecteer een pagina

Spoorstraat 5

Zomervakantie! #3

6-9-2021 | 0 Reacties

Bij de verleende vergunning, voor het verwijderen van de twee draagmuren, zat ook het aanpassen van de buitengeven aan de achterzijde van het huis. Op onderstaande foto de huidige situatie, die wij persoonlijk niet bij de stijl van het oude huis vinden passen en daardoor op de schop moest.

Bij aanvang van de zomervakantie zijn we dan ook begonnen met de voorbereidingen voor de sloop van de gevel. Deze voorbereidingen bestonden uit het leeghalen van de tuin, waarbij we veel hulp hebben gekregen van Cora. Na het weghalen van alle flora, konden we de boel afgraven om zo de fundering bloot te leggen.

Nadat de voorbereidingen voltooid waren kon het echte slopen beginnen. Waarbij we wederom hulp kregen van Thijs en Robbert.

Na het slopen van de gevel werd het tijd om deze opnieuw op te bouwen. Voor we daar mee aan de slag konden, moesten er nieuwe matchende stenen worden uitgezocht en bouwmaterialen worden aangeschaft.

Tijd voor de opbouw. Kees, de metselaar, is begonnen met het metselen van de eerste paar lagen van de nieuwe buitenmuur. Hierna moesten de kozijnen, die we vorig jaar al hadden aangeschaft, worden gesteld en kon het binnenblad worden gemetseld. Het binnenblad heeft Jiaro, na een spoedcursus van Kees de metselaar, zelf gedaan.

Nu de binnenkant klaar was kregen we al een goed beeld van de ruimte met daarin de tuindeuren. Nadat we de gevel hadden geïsoleerd, kon de metselaar aan de slag met de buitenkant. We hebben bewust gekozen voor bogen boven de deuren en de ’trapjes’ aan de bovenkant. Hierdoor sluit de uitstraling van de nieuwe gevel aan bij de rest van het huis.

Nadat het metselen achter de rug was, kwam de vader van Jiaro een aantal proefstukken voegen. Hierdoor konden we de kleur van de te voegen muur kiezen. Onze keuze is gevallen op een lichtere snijvoeg. De voeger kon aan de slag. Ondertussen hebben wij de deuren op hun plaats hangen.

Vervolgens werd het tijd om de steiger weg te halen, maar ook de hemelwaterafvoer en verlichting te installeren. Hieronder het resultaat na een aantal weken zwoegen met stenen en metselmortel. En daarmee het einde van de zomervakantie.

Laat een berichtje achter!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere updates

Plaatsing CV-ketel en stucadoor op bezoek

Afgelopen zomervakantie bestond vooral uit relaxen en bijtanken in Curaçao. Direct na de vakantie stond de afspraak voor de installatie van de CV-ketel op de planning. Voorafgaand hebben we de CV...

Toiletruimte afwerken

In de zomer van 2020 zijn we begonnen aan het vormgeven van de toiletruimte. Tevens is er destijds een begin gemaakt aan het tegelwerk. Door andere prioriteiten had de afwerking in deze ruimte geen...

Dakserre plaatsen

Vorig jaar hebben we een dakserre aangeschaft, die de huidige dakramen gaat vervangen. Vanwege de andere werkzaamheden heeft deze een tijd op zolder liggen wachten. De vrije dagen met Hemelvaart...

Op de hoogte blijven.

Meld je hier aan om steeds als wij een nieuw bericht plaatsen een seintje te krijgen!