Selecteer een pagina

Spoorstraat 5

Zomervakantie! #1

6-8-2020 | 2 reacties

De zomervakantie stond voor de deur. Het moment om meters te maken, maar ook regelmatig rust te pakken. Zo was Kees jarig, waren er stranddagen, de Efteling en dagen waarop we er even geen zin in hadden.

Een van de dingen die we hebben gedaan is een begin maken aan de toiletruimte en daarmee het grotendeels wegwerken van het leidingwerk op de begaande grond. De eerste stap werd het aansluiten van de kraanmodule en afvoer in de scheidingswand, eer deze dichtgemaakt kon worden.

Na het dichten van de wand, konden we het regelwerk en het inbouwreservoir voor het toilet monteren. Vervolgens werd alles bekleed met plaatmateriaal of gips. Tevens hebben we een nieuw kozijn geplaats omdat deze van origine naar binnen scharnierde. Om het af te maken maar meteen een nieuwe deur op de kop getikt.

Jiaro werkt graag onze ideeën en plannen eerst uit, voordat deze gerealiseerd worden. Dit geeft inzicht en visualiseerd het beoogde eindresultaat. Zo ook bij de toekomstige wastafelmeubel en de tegelkeuze.

Zoals op de laatste foto zichtbaar is, is ook het plafond geplaatst. Een kleine tip: teken nooit met rode pen op een gipsplaat om deze vervolgens wit te schilderen. In totaal had het plafond vijf verflagen nodig eer de rode streep onzichtbaar werd. Voor ons een goed leermoment.

Omdat alle benodigde materialen in huis waren, kon er begonnen worden met tegelen. Een tijdrovende klus en alle lof voor tegelzetters. Hieronder het work in progress.

Naast het tegelen is er ook gewerkt aan het opknappen van de meterkasten. Na het plaatsen van een slimme meter werd er door de monteur van Stedin aangegeven dat, wanneer we onze groepenkast opnieuw zouden inrichten het beter zou zijn deze meteen te vervangen. Zo gezegd, zo gedaan. Alle bestaande leidingen en plafond eruit, nieuwe leidingen erin.

De tweede meterkast hing, gezien de historie van huisartsenpraktijk, vol met PTT aansluitingen. Deze kast hebben we helemaal gestript en opnieuw ingericht voor de serverkast (internet) en tvaansluitingen. Gezien het aantal kamers moesten er een hoop kabels worden getrokken.

Laat een berichtje achter!

2 Reacties

 1. Lesje

  STELLETJE OPLICHTERS! Kom er serieus 3x in 25 maanden, lekker me kluske doen afval rijden, verkopen en jatten. 20x naar je gave werk gegeken met die tegels, maar nu, kom ik erachter dat je ook boven de deur het getegeld!!!???? I’ve seen this never before….. OF HET IS PHOTOSHOP. Maar teleeurstellend dat ik t nog NOOIT gezien het, of dat jullie mij dit niet verteld hebben…. voor de rest, me neus vol stof, ik rij met veel liefde deze afval weg!

  Antwoord
  • Jiaro

   ❤ beter opletten dushi!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere updates

Vloerverwarming en draagconstructie dakterras

Een nieuw kalenderjaar, waarbij we in mei alweer twee jaar de trotse eigenaren zijn van deze woning. Via deze weg dan ook de beste wensen en alle goeds voor 2022! Zoals beschreven in de vorige blog,...

Rachelwerk, isolatie, OSB en gipsplaten

Het voltooien van de buitengevel en het intreden van de herfst, maakt dat we ons weer op de binnenkant van het huis gaan focussen. Het 'stuc klaar maken' van de muren werd het volgende karwei. Dit...

Zomervakantie! #3

Bij de verleende vergunning, voor het verwijderen van de twee draagmuren, zat ook het aanpassen van de buitengeven aan de achterzijde van het huis. Op onderstaande foto de huidige situatie, die wij...

Op de hoogte blijven.

Meld je hier aan om steeds als wij een nieuw bericht plaatsen een seintje te krijgen!