Selecteer een pagina

Spoorstraat 5

#A59 RE 110,5

15-6-2021 | 0 Reacties

Na weer opgeladen te zijn werd het tijd om de vloer te vervangen. De eerste stap was dan ook het verwijderen van de oude vloerdelen. Hierdoor konden we ook meteen de staat van de balkenlaag bekijken, behandelen en de kruipruimte schoonmaken. Dit omdat er veel puin in was gevallen bij het verwijderen van de muren.

Bij eerdere berekeningen kwam naar voren dat het huis aan de linkervoorkant z’n 7cm is verzakt. In onze ogen logisch na 138 jaar. Dit hebben we opgelost door balken tegen de bestaande balkenlaag te monteren. Hierdoor konden we meteen de vloer waterpas krijgen. Daarnaast ontstond nu de mogelijkheid om de vloer meteen te isoleren ten behoeve van de toekomstige vloerverwarming.

Doordat de vloer nu een stuk hoger komt te liggen, moesten de vier deuren aan de voorkant van het huis worden ingekort en de dorpel worden verhoogd.

De vloer op de begaande grond wordt doorgelegd zonder drempels. Daarom hebben we ook de vloer boven de kelder en in de hal aangepakt. Hier moest ook een balk vervangen worden.

Na het aanbrengen van alle isolatie, tussen de balken, kon de vloer dichtgemaakt worden. Hiervoor hebben we wederom OSB gebruikt. Het naar huis brengen van de 30 platen liep echter anders dan we hadden voorgenomen. Doordat we de platen verkeerd op de aanhanger hadden geladen is deze op de snelweg gaan slingeren, met als gevolg dat we van de weg zijn geraakt. De aanhanger is over de kop geslagen, waardoor alle platen in de sloot zijn beland. Gelukkig hadden wij geen letsel en was bij de auto enkel de kofferklep doorboord. De aanhanger daarentegen had een flinke smakker gemaakt.

De meneer van de bergingsdienst gaf aan dat de OSB platen niet meer te redden waren en zouden worden afgevoerd. Hier waren wij het niet mee eens en wilde deze dan ook houden. Zo gezegd, zo gedaan. Toen we de aanhanger konden ophalen bij het bergingsbedrijf, hebben we de platen schoongemaakt en te drogen gelegd bij Opa in de tuin.

Vervolgens hebben we de platen, nu gelukkig goed geladen, naar Leerdam gebracht. Op de moddervlekken na is er niets meer van het ongeluk te zien. En zeg nou zelf.. wie wil er nou geen vloer met een goed verhaal?

Laat een berichtje achter!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere updates

Plaatsing CV-ketel en stucadoor op bezoek

Afgelopen zomervakantie bestond vooral uit relaxen en bijtanken in CuraƧao. Direct na de vakantie stond de afspraak voor de installatie van de CV-ketel op de planning. Voorafgaand hebben we de CV...

Toiletruimte afwerken

In de zomer van 2020 zijn we begonnen aan het vormgeven van de toiletruimte. Tevens is er destijds een begin gemaakt aan het tegelwerk. Door andere prioriteiten had de afwerking in deze ruimte geen...

Dakserre plaatsen

Vorig jaar hebben we een dakserre aangeschaft, die de huidige dakramen gaat vervangen. Vanwege de andere werkzaamheden heeft deze een tijd op zolder liggen wachten. De vrije dagen met Hemelvaart...

Op de hoogte blijven.

Meld je hier aan om steeds als wij een nieuw bericht plaatsen een seintje te krijgen!