Selecteer een pagina

Spoorstraat 5

#A59 RE 110,5

15-6-2021 | 0 Reacties

Na weer opgeladen te zijn werd het tijd om de vloer te vervangen. De eerste stap was dan ook het verwijderen van de oude vloerdelen. Hierdoor konden we ook meteen de staat van de balkenlaag bekijken, behandelen en de kruipruimte schoonmaken. Dit omdat er veel puin in was gevallen bij het verwijderen van de muren.

Bij eerdere berekeningen kwam naar voren dat het huis aan de linkervoorkant z’n 7cm is verzakt. In onze ogen logisch na 138 jaar. Dit hebben we opgelost door balken tegen de bestaande balkenlaag te monteren. Hierdoor konden we meteen de vloer waterpas krijgen. Daarnaast ontstond nu de mogelijkheid om de vloer meteen te isoleren ten behoeve van de toekomstige vloerverwarming.

Doordat de vloer nu een stuk hoger komt te liggen, moesten de vier deuren aan de voorkant van het huis worden ingekort en de dorpel worden verhoogd.

De vloer op de begaande grond wordt doorgelegd zonder drempels. Daarom hebben we ook de vloer boven de kelder en in de hal aangepakt. Hier moest ook een balk vervangen worden.

Na het aanbrengen van alle isolatie, tussen de balken, kon de vloer dichtgemaakt worden. Hiervoor hebben we wederom OSB gebruikt. Het naar huis brengen van de 30 platen liep echter anders dan we hadden voorgenomen. Doordat we de platen verkeerd op de aanhanger hadden geladen is deze op de snelweg gaan slingeren, met als gevolg dat we van de weg zijn geraakt. De aanhanger is over de kop geslagen, waardoor alle platen in de sloot zijn beland. Gelukkig hadden wij geen letsel en was bij de auto enkel de kofferklep doorboord. De aanhanger daarentegen had een flinke smakker gemaakt.

De meneer van de bergingsdienst gaf aan dat de OSB platen niet meer te redden waren en zouden worden afgevoerd. Hier waren wij het niet mee eens en wilde deze dan ook houden. Zo gezegd, zo gedaan. Toen we de aanhanger konden ophalen bij het bergingsbedrijf, hebben we de platen schoongemaakt en te drogen gelegd bij Opa in de tuin.

Vervolgens hebben we de platen, nu gelukkig goed geladen, naar Leerdam gebracht. Op de moddervlekken na is er niets meer van het ongeluk te zien. En zeg nou zelf.. wie wil er nou geen vloer met een goed verhaal?

Laat een berichtje achter!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere updates

Vloerverwarming en draagconstructie dakterras

Een nieuw kalenderjaar, waarbij we in mei alweer twee jaar de trotse eigenaren zijn van deze woning. Via deze weg dan ook de beste wensen en alle goeds voor 2022! Zoals beschreven in de vorige blog,...

Rachelwerk, isolatie, OSB en gipsplaten

Het voltooien van de buitengevel en het intreden van de herfst, maakt dat we ons weer op de binnenkant van het huis gaan focussen. Het 'stuc klaar maken' van de muren werd het volgende karwei. Dit...

Zomervakantie! #3

Bij de verleende vergunning, voor het verwijderen van de twee draagmuren, zat ook het aanpassen van de buitengeven aan de achterzijde van het huis. Op onderstaande foto de huidige situatie, die wij...

Op de hoogte blijven.

Meld je hier aan om steeds als wij een nieuw bericht plaatsen een seintje te krijgen!