Selecteer een pagina

Spoorstraat 5

Puincontainers vullen!

8-5-2021 | 0 Reacties

De knoop is doorgehakt! We kunnen beginnen met het slopen van de bestaande draagmuren. Door de strakke planning, van precies vijf dagen, meteen een race tegen de klok. De eerste stap betrof het stempelen van de balken in de aanbouw.

Na het stempelen kon de dubbele muur worden verwijderd. Vol goede moed zijn we hier mee gestart.. maar al snel bleek dit, zonder hulp, geen haalbare kaart. Gelukkig was Jilli-Jan, de broer van Jiaro, daar om te helpen! Ook Les en Robbert kwamen ons bijstaan in de strijdt.

De tweede stap was het stempelen van de oorspronkelijke buitenmuur. Hiervoor hebben we stalen platen door de muur heen gestoken. Nog een lastige klus omdat aan de andere kant een balk in de weg zit. Door sleuven te maken is dit gelukt.

Nadat de volledige muur was onderstut, kon deze worden weggehaald. Dit bleek, gezien de dikte, een stuk zwaarder te zijn en vroeg daarom om ander gereedschap. Ook de huidige fundering moest worden uitgediept voor de plaatsing van de stalen balk. Na vijf dagen zwoegen, blaren tellen en twee puincontainers vullen zat het sloopwerk er op. Jilli-Jan, Les en Robbert enorm bedankt voor jullie inzet en beukvermogen!

Na een korte nachtrust stonden Paul en Jack al vroeg op de stoep om de staalconstructie te plaatsen. Deze zat al snel op z’n plek, waardoor we konden genieten van het eindresultaat. Margreeth, bedankt voor het verzorgen van de catering!

Naast alle werkzaamheden hebben we ook de dakserre opgehaald. Deze gaan we, wanneer het voor een langere periode droog is, plaatsen op zolder. Dit bleek nog een flink pakket te zijn.

Tevens werden we verrast door de vorige eigenaar met de vraag of we interesse hadden in oude glas-in-lood ramen. Deze zijn afkomstig uit de serre, die is afgebroken voor de realisatie van de aanbouw. Hoewel we nog geen concrete plannen hebben met het glas wilden we deze natuurlijk graag hebben. De komende week zal vooral in het teken staan van uitrusten en genieten van de enorme ruimte die is ontstaan. Nogmaals willen we iedereen bedanken voor de hulp. Bedankt!

Laat een berichtje achter!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere updates

Vloerverwarming en draagconstructie dakterras

Een nieuw kalenderjaar, waarbij we in mei alweer twee jaar de trotse eigenaren zijn van deze woning. Via deze weg dan ook de beste wensen en alle goeds voor 2022! Zoals beschreven in de vorige blog,...

Rachelwerk, isolatie, OSB en gipsplaten

Het voltooien van de buitengevel en het intreden van de herfst, maakt dat we ons weer op de binnenkant van het huis gaan focussen. Het 'stuc klaar maken' van de muren werd het volgende karwei. Dit...

Zomervakantie! #3

Bij de verleende vergunning, voor het verwijderen van de twee draagmuren, zat ook het aanpassen van de buitengeven aan de achterzijde van het huis. Op onderstaande foto de huidige situatie, die wij...

Op de hoogte blijven.

Meld je hier aan om steeds als wij een nieuw bericht plaatsen een seintje te krijgen!