Selecteer een pagina

Spoorstraat 5

Vloerverwarming en draagconstructie dakterras

7-3-2022 | 0 Reacties

Een nieuw kalenderjaar, waarbij we in mei alweer twee jaar de trotse eigenaren zijn van deze woning. Via deze weg dan ook de beste wensen en alle goeds voor 2022!

Zoals beschreven in de vorige blog, heeft de afgelopen periode vooral in het teken gestaan van de voorbereidingen voor de vloerverwarming. Deze voorbereidingen bestonden uit het plaatsen van de fermacell® vloerdelen. De vloer zal uiteindelijk in alle ruimtes doorlopen, waarbij er geen gebruik van drempels zal worden gemaakt. Een hoop passen en meten.

De vloer, van de voorraadkast, bleek bij aanvang niet waterpas te zijn. Ook dit hebben we opgelost door de oude vloer weg te halen en de balklaag op te klampen. Dit gaf een tijdelijke blik in de kelder.

In de keuken zal een kookeiland worden geplaatst. Ook hier moest alvast rekening mee worden gehouden, voordat de vloerplaten verder konden worden gelegd.

Na een aantal weekenden ploeteren lagen alle platen op hun plek. Doordat de vloer nu optisch uit één stuk bestaat, gaf dit een nog beter beeld. Klaar om gefreesd te worden!

In de toekomst willen we het platte dak boven de aanbouw gaan gebruiken als dakterras. Bij het berekenen van de stalen constructie bleek de dakconstructie, volgens bouwbesluit, te licht te zijn om als dakterras te mogen worden gebruikt. Hier is de constructeur mee aan de slag gegaan, waarbij we tevens de plaatsing van twee beloopbare dakramen boven het kookeiland hebben laten opnemen. Voor het verzwaren van de huidige draagconstructie hebben we gebruikte balken gekocht. Deze balken krijgen zo een ’tweede kans’, waardoor het bouwen een stuk duurzamer is. Tevens is dit hout al uitgewerkt. Door een schuurpapier over de balken te halen werden ze weer zo goed als nieuw. Het huidige dakraam komt te vervallen, waardoor de balk op die plek verlengd moest worden. Op bovenstaande foto is het resultaat al zichtbaar.

Na wikken en wegen hebben we besloten om niet zelf de vloerverwarming te frezen, maar dit uit te besteden. Dit was dan ook binnen één dag gerealiseerd.

Nu de helft van de dakconstructie verzwaard is kon ook het plafond doorgetrokken worden. Het staal begint stukje bij beetje te verdwijnen..

De komende tijd zullen we de sleuven van de vloerverwarming gaan dichtsmeren, maar ook het overige stuk van de dakconstructie verder afmaken. Werk aan de winkel!

Laat een berichtje achter!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere updates

Plaatsing CV-ketel en stucadoor op bezoek

Afgelopen zomervakantie bestond vooral uit relaxen en bijtanken in Curaçao. Direct na de vakantie stond de afspraak voor de installatie van de CV-ketel op de planning. Voorafgaand hebben we de CV...

Toiletruimte afwerken

In de zomer van 2020 zijn we begonnen aan het vormgeven van de toiletruimte. Tevens is er destijds een begin gemaakt aan het tegelwerk. Door andere prioriteiten had de afwerking in deze ruimte geen...

Dakserre plaatsen

Vorig jaar hebben we een dakserre aangeschaft, die de huidige dakramen gaat vervangen. Vanwege de andere werkzaamheden heeft deze een tijd op zolder liggen wachten. De vrije dagen met Hemelvaart...

Op de hoogte blijven.

Meld je hier aan om steeds als wij een nieuw bericht plaatsen een seintje te krijgen!